eur:
390.88
usd:
359.18
bux:
72706.88
2024. július 19. péntek Emília
Járókelők hűsölnek egy szökőkútnál a harmadfokú hőségriadó alatt a belvárosi Szabadság téren 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Láthatáron egy enyhülést ígérő front, de…

Északias az áramlás, de ezzel hűvösebb levegő nem nagyon érkezik. Kisebb lehűlés szombaton, a nyugati tájakon lehet, az ország döntő részén azonban maradnak a 30 fok feletti maximumok.

Időjárásunkat egy anticiklon alakítja a talaj közeli rétegekben, míg a magasban egy peremhullám érkezik, ami az esti órákban okozhat felhősödést, és elsősorban a szombati nap időjárását fogja befolyásolni.

Péntek alapvetően napos lesz az idő, erőteljes gomolyfelhő-képződésre a Nyugat-Dunántúlon lehet számítani, amit záporok, zivatarok kísérhetnek; a zivatarok környezetében viharos széllökések, valamint apró szemű jég is előfordulhat.

Az észak, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, a hőmérséklet pedig 29 és 37 fok között tetőzik – a legalacsonyabb értékek az északkeleti tájakon mérhetjük, míg a legmelegebb továbbra is az Alföldön lesz – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Szombaton délelőtt inkább csak a Dunántúlon, később a középső tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet, és többnyire közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Reggel a Nyugat-Dunántúlon, később keletebbre is várható zápor, zivatar, nyugaton néhol eső is. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában 16 és 22 Celsius-fok között lesz, a hidegre hajlamos helyeken valószínű ennél pár fokkal hidegebb. A csúcshőmérséklet többnyire 28 és 34 Celsius-fok között várható, de a tartósabban felhős, csapadékos nyugati tájakon 25-27 fok lehet.

Vasárnap többnyire napos idő valószínű, de a keleti tájakon erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, elsősorban ott fordulhat elő zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 13 és 21, délután 29 és 35 Celsius-fok között várható.

Jövő szerdán érkezhet egy front, de ennek erőssége egyelőre bizonytalan; jelenleg úgy tűnik, néhány fokos enyhülést hozhat, de kiterjedtebb csapadékzóna nem érkezik a térségünkbe.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon
Péntek reggel

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×