eur:
396.51
usd:
371.06
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
medence, strand, flamingó, úszógumi
Nyitókép: Unsplash.com

Strandidő extrákkal: felhőszakadás és jégeső is jön az előttünk álló héten

Folytatódik a nyáriasan meleg idő június utolsó hetében is: sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. A hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és általában kevés felhő valószínű. Reggel még előfordulhat délnyugaton, délen csapadék, majd ott is megszűnik. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten, keleten néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.

Kedden sok napsütésre lehet számítani fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet hajnalban 12-19, a délutáni órákban 27-33 fok között alakul.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számítani kell, többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, főleg zivatar térségében megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 14-21, a csúcsérték 24-30 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre kell készülni, többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14-20, délután 24-30 fok között várható.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, de elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Néhol megélénkül a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 15-20, a délutáni órákban 27-32 fokot mérhetünk.

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. A délkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum 16-21, a maximum-hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, de elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél, a hajnali 17-22 fokról 29-34 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×