eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Két nagy dobással újít a YouTube

Bevetik a mesterséges intelligenciát is.

Két új funkció tesztelését is megkezdték a YouTube-nál. Az egyik az élő csevegés MI-alapú összegzése, ami például az élő közvetítések mellett kialakuló beszélgetéseknél jöhet jól. Az összegzések a beszélgetés tetején, egy banneren belül fognak látszani, bár a fejlesztésről beszámoló hvg.hu szerint jó kérdés, miként kezeli majd a mesterséges intelligencia az irdatlan sok troll kommentet. Azt azonban a fejlesztők megígérték, hogy a trágár bejegyzések és a "gyanúsnak" ítélt és további ellenőrzésre visszatartott kommentek nem kerülnek bele az összegzésbe. Az MI egyelőre csak angol szöveget tud értelmezni és összegezni.

A másik újdonság a csatornák QR-kód-alapú megosztásának lehetősége. Az azonosítót bármely reklámfelületen elhelyezve rögtön a YouTube-csatornára vezethető az érdeklődő.

  • A tartalomgyártók a Te menüponton belül, a Csatorna megosztása – QR-kód opciót kiválasztva generálhatnak saját kódot.
  • A felhasználók az adott tartalomgyártó adatlapján, a hárompontos menüt megnyitva, és ott a Megosztás – QR-kód opciót választva tudják megtekinteni az videós kódját.

A két funkció jelenleg a felhasználók egy részénél érhető el tesztjelleggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×