eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: unsplash.com

Hackertámadás ért több TikTok-profilt is, de a behatolók furán viselkedtek

Vállalatok és hírességek fiókjai felett vették át az irányítást a támadók, de utána egyből hallgatásba is burkolóztak.

A Tiktok biztonsági csapata is megerősítette a hírt, hogy több híresség és vállalat profilját is hackerek törték fel - írta a TechCrunch cikke nyomán a Portfolio. Olyanok is érintettek voltak a támadásban, mint Paris Hilton, a CNN vagy a Sony.

A közösségi médiumot birtokló ByteDance vállalat nem adott részletes tájékoztatást sem a probléma természetéről, sem annak megoldásáról, azt viszont közölték, hogy intézkedtek a jövőbeli támadások kivédése érdekében.

A kiberbűnözők céljai nem egyértelműek, ugyanis a megtámadott fiókok közül eddig egy se tett közzé tartalmat.

A CNN, melynek fiókját múlt héten érte támadás, a TikTokkal közösen dolgozik rajta, hogy visszaszerezhessék felette az irányítást.

Jelenleg kérdéses a videomegosztó közösségi médium helyzete az Egyesült Államokban, hiszen Joe Biden elnök még áprilisban aláírt egy törvényjavaslatot, amely arra kényszeríti a vállalatot, hogy adja el az alkalmazást egy amerikai üzemeltetőnek, vagy betiltják azt az országban. A ByteDance kijelentette, hogy erre nem hajlandók, és arra számítanak, hogy ők lesznek az ügy nyertesei.

A jogi csatározással egy időben azonban a videómegosztó platform egyre népszerűbb a politikusok körében, akik ezen a csatornán érnék el a fiatal választóikat. Az alkalmazás egyik nagy kritikusa, Donald Trump éppen a héten töltötte fel első videóját, ezzel is erősítve elnöki kampányát - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×