eur:
397.38
usd:
370.78
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul
A Wizz Air légitársaság utasszállító repülőgépe leszálláshoz készül a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2023. január 10-én. Ezen a napon a légitársaság pilótái gyakorló repüléseket végeztek a légikikötőnél.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vallási előírások tettek be a Wizz Air utasaink

80-100 utast nem vitt el a Budapestről a Wizz Air Szaúd-Arábiába, pontosabban Dzsiddába. Egy speciális vízum miatt van a gond.

Egy utas beszélt még szombaton a Blikknek arról, hogy Tőlük megtudtuk, hogy semmilyen tájékoztatást nem kaptak a légitársaságtól arra vonatkozóan, hogy a meglévő vízumuk jelenleg nem elegendő.

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma" – idézi a lap az utast.

Nemcsak magyarok, hanem a külföldiek is ugyanígy jártak.

Milyen vízumról van szó?

A mekkai zarándoklat a muszlim holdnaptár 12. hónapja 8. és 10. napja között végzendő, ezért a 365 napos napévet számoló nyugati naptár szerint mindig más időpontra esik. 2024-ben ez éppen mostanában lesz. A saudi-visa.org weboldal szerint maga a haddzs, vagyis a zarándoklat nem hajtható végre hagyományos turistavízummal, ám arról nem szólnak, hogy az országba való belépéshez sem elegendő.

Mi nem zarándokok vagyunk és nem a hajj-ra mentünk volna

- érvelt az idézett utas.

Egy másik repüli akaró szerint a Wizz Air egyik munkatársa állította, hogy tegnap kaptak utasítást, hogy a mai naptól (szombat) már csak haddzsvízumot fogadjanak el.

A légitársaság egyelőre nem reagált a panaszokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×