eur:
392.22
usd:
354.31
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
mező időjárás napsütés felhő gabona
Nyitókép: Pixabay

Hullámvasútra ül az időjárás a hosszú hétvégén

Tavaszias idő várható az ünnepi hosszú hétvégén: pénteken többórás napsütésre kell készülni 13-18 Celsius-fok közötti hőmérséklettel, de szombaton többfelé kell esőre számítani, majd vasárnap jellemzően napos, száraz idő várható, csak északkeleten fordulhat elő eső – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

A március 15-ei nemzeti ünnepen, pénteken az ország keleti felén gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, míg a Dunántúl fölé fátyolfelhőzet sodródik, amely egyre inkább meg is vastagszik, így ott inkább csak néhány órás napsütés lehet. Csapadék nem valószínű, a légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13–18 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Időnként megélénkül a déli, délnyugati, estétől a Dunántúlon az északnyugati szél. A hajnali 3–9 fokról 11–18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap általában gomolyfelhős, napos, száraz időre kell számítani, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, arrafelé helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Hajnalban 1–8, kora délután általában 11–17 fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Címlapról ajánljuk
Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság
aréna

Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság

Az állatkertek összehangolt fajmentő programjaival kihalás szélére jutott fajokat lehet visszavinni a természetes élőhelyükre – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Hanga Zoltán arról is beszélt, hogy az állatkerti állatok legnagyobb ellensége az unalom, ez ellen a gondozók különböző feladatokat találnak ki számukra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Sikerülhet Kína nagyszabású terve? Így előznék meg Elon Muskot az űrtechnológia terén

Sikerülhet Kína nagyszabású terve? Így előznék meg Elon Muskot az űrtechnológia terén

A kínai űripar az elmúlt években törekszik az Egyesült Államok egyeduralmának letörésére a területen. A Qianfan megakonstelláció első műholdjainak pályára állításával egy új lépést tettek afelé, hogy egy saját, Elon Musk Starlink-rendszeréhez hasonló műholdas flottát hozzanak létre. A magyarul "ezer vitorlát" jelentő program kereteiben a jövőben 14 ezer műholdat terveznek Föld körüli pályára állítani, amivel a kínai projekt felveheti a versenyt az amerikai Starlinkkel - számolt be az IEEE Spectrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×