eur:
394.36
usd:
354.6
bux:
72418.6
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Nyitókép: pixabay

Súlyos veszélye lehet a nyilvános telefontöltők használatának

Az FBI mondta el, miért éri meg inkább mindenhova a sajátunkat vinnünk.

A nyilvános töltőkben rejlő potenciált kihasználva csalók akár kártékony szoftverekkel is megfertőzhetik telefonjainkat vagy tableteinket, ezek segítségével pedig hozzáférhetnek az általunk használt eszközökhöz – áll a figyelmeztetésben, melyet a CNBC cikke taglal.

A felhívás szerint érdemes óvatosnak lenni a reptereken, bevásárlóközpontokban, hotelekben és hasonló intézményekben található ingyenes töltőpontokkal.

"Rosszindulatú szereplők kitalálták, hogyan használhatják a nyilvános USB-portokat kártékony programok és felügyeleti szoftverek eszközökre történő felvitelére. Vigyen magával saját töltőt és USB-kábelt, és használjon inkább konnektort" – szól a figyelmeztetés.

Konkrét eseteket nem említ sem a denveri FBI közösségi médiában közzétett figyelmeztetése, sem pedig az FBI weboldalán is megtalálható ajánlás: inkább figyelmeztetésnek szánják.

Az FBI a juice jackingnek nevezett visszaélési módról 2021 óta tud, ennek segítségével felhasználónevek és jelszavak birtokába kerülhetnek a szoftverek telepítői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×