eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Getty Imgaes

Aktív a ChatGPT riválisa: már a Google chatbotjához is hozzáférhetünk

Egyes felhasználók már megkezdhetik a Google Bard használatát.

Magyarországon jelenleg még nem érhető el, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban ugyanakkor már fel lehet iratkozni a Bard angol nyelvű változatának várólistájára. Eddig csak kiválasztott tesztelők dolgozhattak vele, mostantól azonban fokozatosan a szélesebb közönség előtt is megnyílik használata - írja a Reuters.

A Google leírása szerint generatív mesterséges intelligenciával, vagyis olyan technológiával találkoznak majd felhasználóik, amely a múltbeli adatokra támaszkodva hoz létre tartalmat, nem pedig azonosít tartalmakat.

A ChatGPT tavaly novemberi megjelenése óta a legnagyobb techcégek versenyezni kezdtek azért, hogy mihamarabb használható alternatívát adjanak a tömegek kezébe: a technológia átalakíthatja azt, ahogyan az emberek dolgoznak a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy a Bard gyors bevezetése mögött a verseny dinamikája áll-e, Jack Krawczyk vezető termékigazgató azt mondta, hogy a Google a felhasználókra összpontosított. A belső és külső tesztelők azért használják a Bardot, hogy

"növeljék termelékenységüket, felgyorsítsák ötleteik megvalósítását és kielégítsék kíváncsiságukat"

- mondta.

A Bard bemutatóján az látszott, hogy a program egy pillanat alatt szövegblokkokat állít elő, eltérően attól, ahogyan a ChatGPT szóról szóra begépeli a válaszokat. Egy funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó három vázlat közül választhasson, de ha kérdése van, a Google-gombbal azonnal keresést is indíthat.

Felugró ablak emlékezteti ugyanakkor a felhasználót arra, hogy a Bard nem mindig találja el a helyes választ – ezt egy februári bemutató is demonstrálta. Miután a program hibásan válaszolt egy kérdésre, az Alphabet piaci értéke 100 milliárd dollárral csökkent.

A mostani demonstráció során is rosszul válaszolt a páfrányok fényigényével kapcsolatos kérdésre, és egyszer, amikor négy bekezdésnyi szöveg volt a kérés, kilenc bekezdésnyit állított elő. A felhasználók ilyenkor

lefelé tartott hüvelykujjal jelezhetik, hogy nem ezt várták.

"Ismerjük a technológia korlátait, ezért nagyon megfontoltan akarjuk bevezetni" – mondta Krawczyk.

A mesterséges intelligencia működéséről itt tudhat meg további érdekes részleteket:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×