eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes a Joseph Mallord William Turner angol romantikus festő alkotásaiból rendezett kiállításon Turner otthonában, London Twickenham nevű külvárosában 2020. január 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Nem kerülhet a BBC képernyőjére David Attenborough új sorozatának utolsó epizódja

Állítólag tartanak a politikai visszhangtól a brit közszolgálati csatornánál.

A The Guardian értesülése szerint a brit közszolgálati média úgy döntött, hogy nem sugározza a Sir David Attenborough új, a brit vadvilágról szóló sorozatának utolsó epizódját a televízióban, tartva a jobboldali, konzervatív politikusok és sajtó reakcióitól, írja a 24.hu.

A 96 éves természettudós a Brit-szigetek természeti értékeiről készített Wild Isles címen sorozatot, aminek első részét vasárnap sugározzák a BBC One csatornán. Az ominózus hatodik epizódot viszont csak iPlayer-en lehet majd megtekinteni. Ebben David Attenborough állítólag az Egyesült Királyság természeti veszteségeiről beszél, illetve hogy mi okozta a hanyatlást.

A brit napilapnak nyilatkozó néhány, a csatornánál dolgozó (bennfentes) forrás azt állította, hogy a BBC a jobboldali kritikáktól tartva hozta meg a döntést, mivel szerintük a rész sértene több lobbicsoportot, főleg azokat, akik a mezőgazdasági szektort képviselik.

A csatorna hivatalosan azt közölte, szó sem volt arról, hogy hatrészes lesz a sorozat, öt epizódot terveztek, amelyek le is fognak menni a tévében, állításuk szerint a kritizált epizódot eredetileg is csak az iPlyerre tervezték.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×