eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Látványosat szakít az időjárás - térképes előrejelzés

Nemsokára benéznek a hőmérők higanyszálai a 0 fok alá, az esőt viszont napsütés fogja váltani.

Csütörtökön a felhőzet lassanként észak felé terjed, de szinte egy vonal mentén kettéválik az ország időjárása, és naplementéig az északi régiókban napos marad az idő. A délnyugati, déli megyékben több helyen is lehet gyenge eső. Az északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 9 és 13, a Dél-Dunántúlon 5 és 8 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken északon, északkeleten általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, délen, délnyugaton közepesen, illetve erősen felhős ég lesz jellemző, de a nap második felében ott is csökkenhet a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, de főleg hazánk délnyugati felén néhol előfordulhat kisebb eső, zápor.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában -3, +4 fokot mérhetnek, de északkeleten hidegebb is lehet. A kora délutáni órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a hajnali rétegfelhők is fokozatosan feloszlanak. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél sok helyütt megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2 fok között alakul. Kora délutánra 7 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×