eur:
396.52
usd:
359.05
bux:
72008.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Pixabay

Egy napra alaposan megváltozik az időjárás

Egy ciklon útja keretszezi Magyarországot, ezért többfelé számíthatunk csapadékra.

Szerda délutánig többfelé valószínű eső, zápor, de délnyugatra nem mindenhova érkezik csapadék. Havas eső, vizes, tapadó hó az Északi-középhegységben, kiemelten a borsodi és zempléni részeken és átmenetileg a Nyírségben hullhat.

Aztán a nap második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de határozott felhőzet-csökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól valószínű. A legtöbb napsütés a délnyugati tájakon lehet. Az ország északkeleti felén valószínű tartósabb eső, majd délutántól ott is csökken a csapadékhajlam, eközben nyugatabbra helyenként záporok lehetnek. A délelőttig lehulló hó napközben elolvad.

Az északiasra forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, inkább csak a déli, délkeleti megyékben van esélye egy-egy zápornak. Hajnalban pára-, ködfoltok előfordulhatnak. Több helyütt megélénkülhet a keleti, északkeleti szél. Hajnalban általában -3, +1 fokot mérhetünk, de fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délután 9, 15 fokra számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×