eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
Sep 14, 2019 Mountain View / CA / USA - Waymo self driving car performing tests on a street near Googles offices, Silicon Valley; Waymo, a subsidiary of Alphabet, is developing an autonomous car
Nyitókép: Sundry Photography/Getty Images

Egy ország zöld lámpát mutatott a kormánykerék nélküli autóknak

Amennyiben önvezető rendszer irányítja őket.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonságért felelős kormányügynöksége, az NHTSA már nem követeli meg a hagyományos kezelőszervek – pedálok, kormánykerék – meglétét olyan járművekben, amelyeket önvezető rendszer irányít – írta meg a vezess.hu.

Ilyen önvezető járművet eddig csak úgy lehetett a forgalomba engedni, ha az NHTSA-nál kivételt kérvényezett a gyártó, de ennek, úgy tűnik, vége: az ügynökség már csak azt követeli meg, hogy a vezető nélküli járművek ugyanazt a biztonsági szintet kínálják, mint az ember vezette autók.

Ezzel egy újabb akadály hárult el az önvezető járművek elterjedése elől. Már csak egy olyan önvezető rendszer hiányozna, jegyezte meg cikkében a portál, ami tényleg 100 százalékban biztonságosan kezel minden közlekedési helyzetet, de ilyenről egyelőre nem tudni.

(A nyitóképen: a Waymo – a Google-anyacég Alphabet önvezető autókat fejlesztő vállalata – által épített autó egy teszten.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Pénteken arról érkeztek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Mindeközben az éjszaka folyamán az oroszok több ukrán drónt és rakétát is leszedtek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Pavljuk tábornok szerint az Oroszország elleni háború a következő két hónapban döntő fordulatot vehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×