eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Triest Italy view on the city from  San Giusto Castle
Nyitókép: Elena Chelysheva / Getty

Megválasztották a legélhetőbb olaszországi várost

A legjobb tízbe az ország északkeleti részének hét kisebb vagy közepes méretű városa került be.

Triesztben a legmagasabb az életminőség Olaszországon belül a Sole 24 Ore gazdasági napilap értékelése szerint. A kikötőváros a munkalehetőségeket, kulturális és szabadidős kínálatot, a lakosság számára nyújtott szolgáltatásokat és a biztonságot érintő kérdéseket is figyelembe véve végzett az élen.

A 104 olasz megyei fővárost felsoroló lista második és harmadik helyén Milánó és Trento végzett, negyedik helyre Bologna került. Bolzano az elmúlt évhez képest a 3. helyről az 5-re esett vissza.

A legjobb tízbe Olaszország északkeleti részének hét kisebb vagy közepes méretű városa került be.

A gazdasági lap az értékelés során 28 tényezőt vett figyelembe. A kritériumok közé tartozik például a háziorvosok száma, a lakások átlagára, a fejenkénti bruttó jövedelem és a bankszámlákon lévő megtakarítás mértéke.

Számításba vették a környezetszennyezést, a bűnözés mértékét, a szabadidős- és zöldterületek méretét, a szolgáltatások, a közlekedést, a gazdasági helyzetet.

Aki jól akar élni Olaszországban, annak Észak- vagy Közép-Olaszországban kell maradnia: a legjobb életminőséget nyújtó megyei fővárosok ezen a területen koncentrálódnak - írta a lap.

Az ország fővárosa, Róma a 13. helyre került, ez a tavalyihoz képest 19 helynyi előrelépést jelent.

A rangsor végén a calabriai Crotone, a puliai Foggia és a szicíliai Trapani állnak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×