eur:
394.58
usd:
354.65
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána
Nyitókép: Pixabay

Megfújta a riadókürtöt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ónos eső, havazás, hófúvás és szél veszélye miatt is adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. A hidegfront szerda este érkezik.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a havazás és a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében figyelmeztetnek.

Azt írták: kedd éjfélig az északi tájakon további maximum 5 centiméter friss hó hullhat, a nagyobb hómennyiség elsősorban az északkeleti határvidéken gyűlhet össze. Az éjszaka második felére a csapadékzóna elhagyja az országot.

Az éjszakai átmeneti csapadékszünetet követően szerda reggel délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon melegfronti csapadékzónája érkezik, amelyből az ország nagyobb részén eső várható. Észak-Dunántúlon reggel, délelőtt átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék (ónos eső, havas eső) is hullhat, ezt eső vált majd fel.

Az Északi-középhegység területén kezdetben havazás lesz jellemző, és további maximum 5 centiméter friss, tapadó hó hullhat. Majd ottt is dél felől egyre nagyobb területen átmeneti havas eső, ónos eső, fagyott eső, végül eső várható. Legtovább Borsod északi felében tarthat ki a havazás. Ezzel párhuzamosan, az esti órákban északnyugat felől megérkezik a ciklon hidegfrontja, amelynek hatására a Dunántúlon az esőt, záporokat havazás, hózáporok válthatják fel. Az Észak-Dunántúlon éjfélig többnyire maximum 5 centiméter, intenzív hózáporokban helyenként ennél több friss hó is hullhat - írták, megjegyezve: "a várható hóvastagság meglehetősen bizonytalan".

A front mögött északira, északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, elsősorban a Dunántúl nyugati felén viharos lökések is lehetnek, ennek következtében a hóval borított északnyugati tájakon (a hóvastagság függvényében) hófúvás alakulhat ki.

Az előrejelzés szerint szerdán hajnalban általában mínusz 2 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az északi megyékben akár mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő. Napközben az ország északi felén 0 és plusz 6, a déli megyékben 7 és 11 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×