A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén hazánkban is igyekszik felhívni a figyelmet a séfek világnapja (október 20.) nemzetközi kezdeményezésre, és a séfek fontos szerepére a fenntartható vendéglátás kialakításában. A kampány érdekessége, hogy bár a séfeket és munkájukat ünnepeljünk, mégis mi kapunk ajándékot, méghozzá egy letölthető, fenntartható receptgyűjteményt – írja a Travelo.
A séfek világnapjának célja, hogy megismertesse és megszerettesse a következő generációval a főzés tudományát, és megmutassa a világnak, milyen fontos tevékenységet végeznek a séfek nap mint nap. A letölthető receptgyűjtemény éppen ezért, nem csak egyszerűen recepteket tartalmaz, hanem ahhoz a 8 ponthoz társítja őket, amik összefoglalják, hogy mit tehetnek azok a séfek és szakácsok, akik elköteleződnek a fenntarthatóbb vendéglátás iránt.
A plusz tartalmakat és a séfek bemutatkozásait az alapítvány Facebook és Instagram oldalán olvashatják majd el.