eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác
Résztvevők a Generali Night Run Budapest futóversenyen a Friedrich Born rakparton 2019. augusztus 3-án. Az esemény a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat része.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ezrek futhatnak szombat éjjel a belvárosban

Az egyéni indulókat három távra, a váltóban versenyzőket félmaratonra várják a szervezők.

Szombat éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt. Az immár hetedik alkalommal sorra kerülő prémium kategóriás verseny központja a Várkert Bazár, és az útvonal érinti többek között a pesti rakpartot, áthalad az Alagúton és átvezet a Budai Várnegyeden is.

A rendezők a szerdai közleményük szerint több mint 4000 futót várnak,

az egyéni indulók 6 vagy 9 kilométeren - idén teljesen új, fejlámpás és jelmezes bulifutamon is -, illetve félmaratonon vehetnek részt,

utóbbi távon váltóban is megmérethetik magukat. Noha az online nevezés múlt pénteken lezárult, személyesen még lehet jelentkezni a XIII. kerületi, Népfürdő u. 5/c. alatt található versenyirodában.

A viadal alatt délután ingyenes gyermekfutamot is rendeznek két távon, 500 és 1000 méteren.

A vírushelyzetre tekintettel több ponton kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a teszten átesett rendezők maszkban dolgoznak, a szintidőn belüli teljesítésért járó érmet pedig kezükbe kapják a futók.

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a "The Human Safety Net" nevű kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget. Ennek része egyebek mellett a korszerűsítés, eszközadományozás, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. Az eseményre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott lesz a rajtzónában.

Címlapról ajánljuk
Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Visszaesett a sörfogyasztás Csehországban. A teljes cseh sörtermelés 2023-ban alig több mint 20 millió hektoliter volt, ami 2,7 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ebből 15,2 millió hektolitert Csehországban fogyasztottak el, a többit exportálták. A visszaesés egyik oka, hogy egyre több cseh iszik alkoholmentes sört vagy söralapú üdítőitalt.

Beügyeskedték Vlagyimir Putyin parádéját az ukrán mellett a lett tévébe is a hackerek

Akaratán kívül sugározta a moszkvai, vörös téri katonai díszszemlét több ukrán és lett tévéadó. Orosz hackerek ugyanis feltörték a médiumok rendszereit május 9-én. Az ukránok sem maradtak adósok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Több ezren tüntettek a grúz fővárosban a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen

Több ezren tüntettek a grúz fővárosban a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen

Több ezren vonultak ismét az utcákra szombat este Grúzia fővárosában, Tbilisziben, hogy tiltakozzanak a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen. Az április közepe óta tömegtüntetéseket kiváltó tervezet alapján előírnák, hogy azok a szervezetek, amelyek anyagi eszközeik több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi ügynökökként regisztráltassák magukat. A kormány elképzelésének bírálói a tervezetet ahhoz a törvényhez hasonlítják, amelyet Oroszország széles körben alkalmaz a másként gondolkodók elleni fellépéshez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×