eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay.com

Tisztázódott, a gumicsere alapos indoknak számít-e a lakhelyelhagyásra

Már senki nem teszi jól, aki téli gumival jár. Ezt orvosolandó azonban kiléphet otthonról bárki.

A tartós fagyok elmúltával és a tavaszi időjárás beköszöntével elérkezett az abroncscsere ideje is - közli a Continental.

"Sajnos még mindig él az autósok körében az a tévhit, hogy a puhább keverékkel készülő téli abroncsok jobban tapadnak melegebb időjárási körülmények között, azonban ennek éppen az ellenkezője igaz" - mutat rá Menkó Illés, a gumis cég szakértője. "A melegebb évszakban a téli abroncsok fékútja jelentősen megnő, irányíthatóságuk pedig rosszabb, mint a nyári gumiabroncsoké" – figyelmeztet

A cserét végző szervizekben rendre figyelmeztetnek azzal kapcsolatban, hogy mikor kell cserélni, esetleg arra is, hogy mire. A választást az autóhasználati szokás is befolyásolhatja, nem mindegy, milyen rendszeresen, milyen hosszan, milyen terepen autózunk.

A leszerelt abroncsokat mindig alaposan át kell nézni, a látható sérüléseket, a futófelületbe vagy az oldalfalba fúródott tárgyakat keresve.

A Continental felhívja a figyelmet arra is, hogy a gépjárműszervizek (gumiszervizek) látogatása is alapos indoknak minősül, ezért el lehet hagyni otthonunkat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×