eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Jól megkeveri a lapokat az időjárás, lehet itt minden az előrejelzés szerint

Több alkalommal eső, zápor, sőt zivatar, front menti szélfordulás, erősödés - ezt ígéri előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi területeken nyolc megyére adtak ki veszélyjelzést eső, szél, de néhol még zivatar miatt is.

A már sokat emlegetett mediterrán ciklon keveri a lapokat rendesen. Kora este beálló maximum, amely szódával elmegy a másnapi minimumnak - írja előrejelzésében közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati országrészben, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében még zivatar is előfordulhat méghozzá erős szélkíséretében. Más északi területeken esőre figyelmeztetnek.

Az országosa előrejelzés szerint egyébként szerdán döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de a késő délelőtti, déli órákban átmenetileg nagyobb területen lehet szakadozottabb a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet.

Többfelé, több alkalommal kell számítani esőre, záporesőre, elsősorban az északnyugati vidékeken egy-egy zivatar is kialakulhat.

Főleg a Dunántúlon és az északi megyékben kiadós mennyiség valószínű, ugyanakkor a keleti határvidéken kicsi a csapadék kialakulási esélye. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, majd délutántól

a Dunántúlon a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és ott helyenként viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 16 fok között alakul, elsősorban a középső országrészben helyenként már az esti órákban beáll. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 7 és 13, másutt többnyire 14 és 21 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×