eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Új területen készül robbantani a Google - a teszt már nagy siker

A Maps és a Waze után egy harmadik, szintén a közlekedők dolgát segítő új alkalmazás fejlesztésébe kezdtek a Google-nél.

A Pigeon Transit fontos jellemzője, hogy nem az autósoknak készül, az app a metrót választóknak lehet nagy segítség. A Pigeon Transit a Maps és Waze legjobb funkcióit egyesíti, így nem csak jelzi, ha egy metrójárat nem jár, a közösség révén a felhasználók arról is értesülhetnek egymástól, mi lehet a szolgáltatáskiesés oka - írta a hvg.hu.

A fejlesztés kísérleti jelleggel indult New Yorkban, ahol igen gyakori, hogy egy metrójárat késik, kiesik a forgalomból. A csapat ezt megelégelve olyan alkalmazáson kezdett dolgozni, amely a késést és a menetrendet is képes megjeleníteni. Az appból egy tesztverziót már kiadtak, az pedig annyira bejött a felhasználóknak, hogy a csapat úgy döntött: rendes, tömegközlekedőket segítő appot csinál belőle. Egyelőre iOS-re fejlesztenek és a következő lépésben még csak néhány további amerikai városra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×