eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Vihar a Balaton felett, Balatonlelléről fotózva 2016. június 12-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Hétfőn is a vihar pusztítása a fő téma

Még száznegyven helyszínen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán.

Hétfő reggel a legtöbb beavatkozást Kiskőrös és Békéscsaba térségében végzik az egységek - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A vasárnapi vihar következtében keletkezett károk felszámolásához néhány órán belül országszerte összesen több mint kilencszáz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit, akiknek főként kidőlt fák, leszakadt vezetékek, megrongált tetőszerkezetek és elöntött pincék adtak munkát.

Hétfő reggelre az egységek a károk nagy részét felszámolták vagy enyhítették, Kiskőrös és Békéscsaba térségében azonban még mintegy száznegyven helyszínen van szükség beavatkozásra.

Szinte sehol nem maradt csapadék nélkül az ország a vasárnap folyamán.

Többfelé ismét 30-40 milliméterrel gyarapodott a korábbi mennyiség. A felhőszakadásokat szélvihar, néhol jégeső is kísérték. Előzetes adatok alapján az erősebb cellák területén orkán erejű széllökés is előfordult. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Karcagon 144 km/órás széllökést mért - írja az Időkép.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×