eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Egyszerre jött jó hír a Velencei- és a Tisza-tónál lakóknak és nyaralóknak

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel közölte: a legfrissebb rovarszakértői vizsgálatok szerint a Szigetközben a terület elárasztása miatt a következő napokban tömegesen kelnek ki a szúnyogok, ezért ott - a biológiai védekezés után - megkezdődik a kifejlett szúnyogok permetezése is.

A Velencei-tónál idén először, míg a Tisza-tónál és a Duna mentén több területen már másodszor gyérítik a lárvákat biológiai úton.

A közlemény szerint a héten 2200 hektárnyi vízfelületen juttatják ki a biológiai készítményt és 12 ezer hektáron, 52 település belterületén kezdik meg a kifejlett szúnyogok permetezését.

A katasztrófavédelem a honlapján folyamatosan közzéteszi, hogy mely településen, mikor van szúnyogirtás - írta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×