eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

Visszahívnak egy gyógyszert, téves betegtájékoztató került a dobozba

Sok fogyhat a készítményből ezekben a hónapokban, hiszen éppen a légcső és a hörgők gyulladásos folyamatainak kezelésére alkalmazzák.

Téves betegtájékoztató került a dobozba, ezért az Elixirium Thymii Compositum FoNo VII. Naturland (OGYI-T-9852/01) elnevezésű gyógyszer 0189 0119 számú gyártási tételének forgalmazását az érintett cég leállította, nagykereskedelmi partnereit értesítette, a gyógyszer visszagyűjtését megkezdte.

Úgy jöttek rá a hibára, hogy egy beteg a gyógyszer dobozában a Solutio antisudorica FoNo VII. Naturland elnevezésű gyógyszer betegtájékoztatóját találta. Erről a bejelentés február 19-én érkezett az Országos Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügyi Intézetbe.

Az eset kapcsán az OGYÉI eljárást indított, a minőségi hiba kivizsgálására és nyilatkozattételre szólította fel az ügyfelet. Utóbbi az érintett tétel forgalmazását leállította, nagykereskedelmi partnereit értesítette, kezdeményezte a gyógyszer visszagyűjtését, és tételes átválogatását. A minőségi hiba csak a tétel bizonyos részét érinti, ennek mértékét a folyamatban lévő kivizsgálás lezárása után tudják meghatározni.

A hiba a gyógyszer minőségét nem érinti, jellegéből adódóan,tételes átválogatással orvosolható, és a hibás egységek elkülönítése után az érintett tétel újra forgalomba hozható,

amennyiben az OGYÉI a gyártóhelyi kivizsgálási jegyzőkönyvet és az átválogatásról készített jegyzőkönyvet értékelte, és a benne foglaltakat elfogadta.

A minőségi hiba egészségügyi kockázatot nem jelent,

az aktuális betegtájékoztató mindenki számára hozzáférhető az OGYÉI honlapján megtalálható Gyógyszer-adatbázisban, így minden érintett beteg az alábbi elérési úton hozzájuthat a helyes alkalmazáshoz szükséges leírásához.

Fentiekre való tekintettel az OGYÉI az érintett gyártási számú tételforgalmazásának felfüggesztéséről, valamint az egészségügyi szolgáltatóktól és gyógyszertáron kívüli forgalmazóktól történő visszagyűjtéséről döntött.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×