eur:
394.59
usd:
365
bux:
71490.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Újabb havazást kapunk

Hétfő este északnyugat felől újabb havazás kezdődik, amely éjfélig várhatóan a Dunántúl északnyugati felére jut el.

Hétfő délelőtt északkeleten az élénk, olykor erős északi szél még helyenként hófúvást okozhat, majd ott is mérséklődik a légmozgás - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Kedden újabb melegfront hoz havazást, a Dunántúlra havas esőt, ónos esőt, esőt is - írja az Időkép.

Kedd hajnalban nyugat, északnyugat felől melegfront felhőzete éri el hazánkat, mely csapadékot is hoz magával. Így hétfő éjjeltől nyugat felől egyre többfelé kell számítani havazásra, mely kedden napközben a keleti tájakra is kiterjed.

A havazást az érkező enyhébb levegő hatására a Dunántúlon, este helyenként a Duna-Tisza közén is havas eső, eső váltja fel, de néhol átmenetileg ónos eső is kialakulhat.

Kedd éjfélig elsősorban az ország tartósan fagyos északkeleti felén gyarapodhat jelentősebben a hóréteg. A Dunántúlon a lehulló hó ismét olvadni fog, de a hőmérséklet fagypont fölé emelkedését megelőzően ott is hullhat jó pár centi, a legtöbb a Bakonyban. A déli-délnyugati szél többfelé feltámad, így helyenként hófúvásra is számítani kell.

Szerdán és csütörtökön már kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, de az egyre inkább hó lesz, mivel ismét hidegebb levegő érkezik fölénk.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Véget ért a kényszerű okokból megrendezett iráni elnökválasztás első fordulója, amelyen meglepetésre a reformpárti jelölt kapta a legtöbb szavazatot a megosztott konzervatív ellenfeleivel szemben. Senki nem érte el viszont a második kör elmaradásához szükséges 50 százalékos eredményt, így július 5-én pénteken ismét a szavazókörökhöz járulhatnak az szavazásra jogosultak, hogy megválasszák Ebrahim Raiszi tragikus halála után a közel-keleti hatalom új államfőjét. A végső ütközetben az ultrakonzervatívok feszülnek neki a reformpártiaknak, a jelöltek háttere viszont ennél jóval árnyaltabb képet rajzol ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×