eur:
392.51
usd:
362.59
bux:
72205.63
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hudák István végezte a sziámi ikrek vénás keringésének szétválasztását. (Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)
Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Magyarországon kezelik a bangladesi sziámi ikreket

Rabián és Rukián több műtétet hajtott már végre egy magyar orvoscsoport. A kislányok műtéti szétválasztásának folyamata Magyarországon folytatódik.

Szombaton Budapestre érkezik az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta. A kétéves Rabia és Rukia azért jön Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok megtörténhessenek a speciális plasztikai sebészeti műtéttel, a szövettágítók beültetésével együtt - közölte az alapítvány.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli, ún. endovaszkuláris úton történő kétlépcsős szétválasztását dr. Hudák István idegsebész vezetésével végezte sikerrel az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban. A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák hazánkba, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között, a lehető leghatékonyabb eszközökkel végezzék el dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő „nagyműtétet" dr. Csókay András idegsebész irányítja majd, amit alapos vizsgálatokkal szükséges előkészíteni.

A bangladesi, fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztásához több előkészítő műtétet végzett tavaly a magyar orvoscsoport.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×