eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Windsor, 2018. május 19.Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle amerikai színésznő házassági fogadalmat tesz Justin Welby Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága előtt a windsori kastély Szent György-kápolnájában 2018. május 19-én.   (MTI/APpool/Dominic Lipinski)
Nyitókép: Dominic Lipinski

Kiállítják Meghan Markle menyasszonyi ruháját

Október végétől a nagyközönség is közelebbről szemügyre veheti Harry herceg amerikai hitvese, Meghan Markle menyasszonyi ruháját a windsori kastélyban, ahol a hercegi pár májusban mondta ki a boldogító igent.

Az egykori színésznő, aki az esküvő után a Sussex hercegnője címet kapta II. Erzsébet királynőtől, a Givenchy divatház brit művészeti igazgatója, Clare Waight Keller által tervezett selyemruhában vonult az oltárhoz a május 19-i ceremónián.

Az október 26-án nyíló tárlaton helyet kapott Meghan Markle öt méter hosszú fátyla is, amelyre a brit Nemzetközösség 53 országának növényvilágát hímezték, valamint az

a gyémánt és platina fejdísz, amelyet II. Erzsébet adott kölcsön a ceremóniára és, amely még soha ezelőtt nem szerepelt kiállításon.

A tárlaton szerepel továbbá annak a térd fölé érő fekete kabátnak is - az udvari lovasság, vagyis a Household Cavalry ünnepi egyenruhájának - a replikája, amelyet Harry herceg viselt az esküvőn.

Az A Royal Wedding: The Duke And Duchess Of Sussex (Egy királyi esküvő: Sussex hercege és hercegnője) című tárlatot január 6-ig kereshetik fel az érdeklődők Windsorban. A kiállítás 2019. június 14. és október 6. között a történelmi Holyrood Palotában, II. Erzsébet edinburghi rezidenciáján lesz látható.

Harry herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai hitvesének, Meghan Markle-nak.

Harryt és Meghant Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián.

A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett hatszáz meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×