eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Jégeső és felhőszakadás jöhet - riasztás hétfőre

Hétfőn is folytatódik a nyárias idő, de már zápor, zivatar is lehet. Jégeső és felhőszakadás is várható, ezek miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.

Délelőtt az ország nagy részén napos idő lesz, de nyugaton, délnyugaton a gomolyfelhőkből záporeső, esetleg zivatar is előfordulhat. Délutántól már másutt is erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, akkor főként az ország északi felén várható zápor, zivatar.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15, 22 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés

Reggel, kora délelőtt a délnyugati határvidéken a záporok mellett egy-egy zivatar is előfordulhat.

Délutántól főként az ország északi felén (Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, Pest megye) elszórtan várható zivatarok kialakulása. Estétől a zivatarok fokozatosan az Alföld és általában déli országrész fölé is átterjedhetnek.

Zivatarok környezetében viharos (60-80 km/h) szél, intenzív (esetleg 20 mm-t meghaladó) csapadék, néhol jégeső (1-2 cm-es átmérő) előfordul.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×