eur:
392.94
usd:
363.37
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az ónos eső miatt síkossá vált járda Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Turbéky Eszter

Újabb ciklon kavarja fel az időjárást

A télies időjárásért felelős mediterrán ciklon lassan elhagyja a térséget, hétfőn viszont dél felől egy újabb ciklon közelíti meg az országot. Emiatt folytatódik a felhős idő, és összességében több helyen alakulhat ki csapadék, amely zömmel hó formájában érkezik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé alakulhat ki havazás, délkeleten és a keleti határszélen havas eső, ónos eső is előfordulhat. A legtöbb csapadék a déli megyékben várható. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hófúvást okoz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 Celsius-fok között valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő.

Hétfő este a keleti határszélen ónos eső sem kizárt. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és 0 fok között valószínű.

Kedden eleinte többnyire erősen lesz az ég, majd főként a Dunántúlon elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Főleg délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Szerdán kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Főként délen és keleten várható havazás, havas eső. Az északi szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×