Infostart.hu
eur:
390.87
usd:
331.93
bux:
110897.52
2025. december 23. kedd Viktória

Mikroszkóp alatt a bejgli

A karácsonyi bevásárlásokkal egy időben kiemelt ellenőrzéseket végeznek az élelmiszerbiztonsági szakemberek a kereskedőknél és az előállítóknál.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerforgalmi osztályvezetője elmondta: vizsgálni fogják azokat az élelmiszereket, amelyeket karácsonyra és szilveszterre szoktak megvenni az emberek. Például a cukrászoknál előállított bejglit, vagy a mákot, a diót, a gesztenyét.

Szintén hagy hangsúlyt fektetnek a halak, a tojások és az édesipari termékek, például a szaloncukor ellenőrzésére.

Snurr Péter elmondta: az ellenőrök nemcsak a boltokban kapható termékeket ellenőrzik, hanem azokat a vendéglátóhelyeket is, amelyeket a téli ünnepek alkalmával keresnek fel az emberek.

Az osztályvezető szerint Magyarországon általában biztonságosak a termékek, de többször előfordul, hogy az áru címkéje nem tartalmaz elegendő információt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ezeket tanácsolja a szakértő, hogy biztonságosak legyenek az ünnepi fogások

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszeriparért és élelmiszerbiztonsági ellenőrzésért felelős elnökhelyettese az InfoRádióban arról beszélt, mire figeljünk a nyers húsok, halak és tojás esetén annak érdekében, hogy semmilyen emésztőrendszeri panasz, megbetegedés ne árnyékolja be az adventi és karácsonyi időszakot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×