A tájékoztatás szerint mindenki elégedett a minőséggel, ám ugyanez nem jelenthető ki a mennyiségről.
Egy-két kivételtől eltekintve mindenütt folyamatban van az aszúszedés, a szőlő betakarítása nagyrészt már befejeződött, ám a Tokaj Classic Pincészet például csak most kezdte a szüretet, a Tokaj Hétszőlő Pincészetnél pedig még három hektár kövérszőlő vár szedésre.
Hasonlóképp zajlik a munka a Patricius Szőlőbirtokon, ahol az össztermés negyede, a Füleky Pincészetnél a húsz százalék, az Anala-Tokaj Pincészetnél az ötven százaléka kerül még a puttonyba, és szintén tart még a szüret az Árvay Pincészetnél.
Zöldi-Kovács Árpád, az erdőbényei Béres Szőlőbirtok képviseletében a lapnak azt mondta, hogy kiváló minőség jellemzi az idei évjáratot, magas mustfokkal értek be a szőlők.
Mészáros László, a mezőzombori Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet vezérigazgatója szerint rendkívüli évjárat az idei, egyik előzőhöz sem tudja hasonlítani.
"Nagy mennyiségben és kiváló minőségben szedtünk aszúszemeket, a furmintban négyszer válogattunk, majd az utolsó fürtönkénti szedést november 6-án fejeztük be" - mondta.
Az aszúsodásnak indult szőlőszemek rendkívüli aromagazdagságot adnak az idei boroknak.
Analitikailag kevesebb a sav a vártnál, ez azonban a borok harmonikus ízvilágában nem mutatkozik meg. Összességében elmondható, hogy nagyon jó, és különleges évjárat lesz a 2007-es - írja a lap.