eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Mitől kapnak kedvet a nők a szexhez?

Az eddig is közismert volt, hogy a csecsemők számára a legjobb táplálék az anyatej, de most kiderült, hogy a szoptatásnak van még egy, meglepőnek tűnő előnye: az anya és a baba illata ugyanis természetes afrozidiákum, amely növeli a jelenlévő nők szexuális vágyát.

A Chicagói Egyetem kutatói megállapították, hogy 50 százalékkal növeli a női libidót a szoptató anya és a csecsemő finom illata. A feromon ugyanis afféle jelzésként működik: arra figyelmezteti a nőket, hogy itt az ideje a fogantatásnak.

A kutatás eredményéről az American Society for Reproductive Medicine éves konferenciáján számoltak be a vizsgálatot végző pszichológusok, aki azt remélik, hogy ezáltal segíthetnek a szexet betegesen nem kívánó nőkön.

A chicagói kutatók fiatal nőkön tesztelték a szoptatás illatának hatásait. A vizsgálatban résztvevők felének három hónapon keresztül reggel és este meg kellett törölni az alsó ajkát egy olyan kendővel, amelyet átitattak a szoptatás illatával. Meg kellett törölniük vele az ajkukat zuhanyozás, testedzés és minden egyes étkezés után is. A kontrollcsoportnak ugyanez volt a feladata, de a kendőnek cumi illata volt.

Azt azonban egyiküknek sem árulták el, milyen illatú kendőt kaptak.

A cumi illata nem segít

A kutatás végére a szoptatás illatú kendőt használók 42 százaléka állította azt, hogy jobban kívánja a partnerét. Az egyedülállók pedig arról számoltak be, hogy a szokásosnál jóval gyakrabban álmodoznak a szexről.

Az illat hatása különösen a hónapnak abban az időszakban volt erős, amikor a nők termékenysége és libidója a legalacsonyabb. Érdekes módon a cumi illatú kendőt használók libidója viszont csökkent.

Ha sikerülne azonosítani és palackozni az anyatej és a csecsemőnyál legfontosabb összetevőit, olyan afrozidiákumot lehetne előállítani, amellyel gyakorlatilag bármikor el lehetne érni, hogy a nők kívánják a szexet.

Az összetevők azonosítása azonban eltart még egy ideig - hűtötte le a reményeket a kutatást vezető Martha McClintock professzor. "A férfiak számára a legnagyobb problémát az erekciós zavarok okozzák - ezt azonban lehet kezelni Viagrával. A nők vágyának hiányára azonban eddig nem találtunk semmilyen gyógyszert" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×