eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Egyre drágább az elveszett kulcsok pótlása

A kifinomult biztonsági berendezések miatt egyre mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk az autósoknak, ha elhagyják a slusszkulcsot, és nem rendelkeznek tartalékkal - mutatott rá egy brit tanulmány.

A felmérésben megkérdezett kétezer autós 16 százaléka legkevesebb egyszer már elveszítette a kocsikulcsot, 10 százaléknak pedig nincs tartalék kulcsa. A Britannia Rescue autómentő szervezet szerint 98 millió fontba (mintegy 36 milliárd forint) kerülne, ha az utóbbi csoportba tartozók egyszerre elhagynák a kulcsot, és pótolni kellene.

Egy új kulcs elkészítésének mintegy 200 font (73 ezer forint) az átlagos költsége, de az újabb autók esetében ez jóval több lehet, mivel ma már többről van szó, mint egy darab fém megfelelő alakra vágásától.

A fejlett riasztó és indításgátló rendszerek miatt egy Ford Focus esetében 266 font (97 ezer forint), egy Nissan Micránál 326 fontba (119 ezer forint) kerül az elveszett kulcs pótlása - mutat rá a tanulmány.

A Britannia Rescue egyik munkatársa elmondta: az egyre összetettebb védelmi berendezések miatt különösen az 1998 után gyártott autóknál költséges egy új kulcs elkészítése, főként, ha a gyújtással és a riasztóval is kell foglalkozni.

"Van egy módszer, amellyel ezeket a költségeket meg lehet spórolni: legyen pótkulcs, és tartsuk biztos helyen" - tette hozzá Martin Milliner.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×