eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Tudományos fokozatot szerez a Queen alapítója

Több mint harminc év után kezdte újra PhD-disszertációjának megírását Brian May, a Queen alapító-gitárosa. A multimilliomos zenész már be is fejezte asztrofizikai értekezését, és ha minden jól megy, májusban már a filozófia doktorának mondhatja magát.

Az 59 éves zenész akkor hagyta ott a tudományos pályát, amikor a Queen már minden idejét lekötötte. Érdeklődése tavaly fordult ismét az asztrofizika felé, amikor egy ismeretterjesztő könyvet írt Sir Patrick Moore csillagásszal.

Brian May észrevette, hogy szakterületén kevés eredmény született az utóbbi 33 évben, így elővette kézzel írt jegyzeteit, és további 9 hónapot töltött kutatással a londoni Imperial College-ban.

A zenész az Exeteri Egyetem díszdoktori oklevelének átvételekor beszélt erről az időszakról: "Kilenc hónapig semmi mást sem csináltam, mint a PhD-n dolgoztam, amit mostanra hála istennek megírtam. Persze vannak időszakok, amikor fel akarja adni az ember, és megkérdezi magától, mi a fenét csinál."

Brian May felelevenítette az 1971 és 1974 közötti kutatásait, majd egy Kanári-szigeteki távcső segítségével elsőként bizonyította be, hogy a Naprendszerben lévő porfelhők ugyanabba az irányba mozognak, mint a bolygók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×