eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Rekordösszegért árulják a médiamogul házát

Az Egyesült Államokban rekordnak számító összegért: 165 millió dollárért (29,6 milliárd forintért) árulják a néhai médiamogul William Randolph Hearst Bevery Hills-i otthonát.

A 29 hálószobás házhoz

három uszoda, teniszpályák, saját mozi és éjszakai bár is tartozik. A H-alakú épületet 1947-ben vette meg a Hearst médiabirodalom feje - 120 ezer dollárért.

Jelenlegi tulajdonosa, aki 1976-ban vásárolta meg az épületet, azért akar megválni tőle, mert - ingatlanügynöke megfogalmazása szerint - "változtatni akar az életvitelén".

Az 1920-as években épült, pink színű épület 2,6 hektáros parkban fekszik a Sunset Boulevard-tól északra; a palota "szerepelt" a Keresztapa című filmben is.

Bár rekordáron kínálják, nemez az egyetlen amerikai ingatlan, amelyért hat számjegyű összeget kérnek. A montanai Big Sky megyében egy tíz hálószobás házat árulnak 155 millió dollárért.

Szaúd-Arábia egykori amerikai nagykövete, Bandar bin Szultán herceg is hiába keres egyelőre vevőt aspeni ranch-ára; a házat egy éve hirdették meg 135 millió dollárért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×