eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Védeni akarja a Földet? Le a nyakkendővel!

Újfajta módszerrel harcol a globális felmelegedés ellen az ENI olasz energetikai konszern: megtiltotta a zakó és a nyakkendő viselését az alkalmazottainak. Így feljebb tekerhetik a légkondicionálókat, vagyis energiát takarítanak meg.

A döntést "népszavazásra" bocsátotta a konszern vezetősége, és 20 ezer alkalmazott egyhangúlag a zakó és a nyakkendő elhagyása mellett döntött.

Bár az olaszok kényesek az öltözködésre, az egy hete tartó hőség a leghiúbbakat is arra bírta, hogy támogassák a javaslatot.

A hőhullám miatt Olaszország szerte a maximumon működnek a légkondicionálók, súlyosan megterhelve az energiaellátó-hálózatot. A túlterhelés több helyen áramkimaradást okozott.

Az ENI becslése szerint, ha csak egy fokkal magasabbra állítják be a légkondicionálókat, 9 százalékkal csökkentik az energia-felhasználást. Ez a konszern milánói irodájában 217 ezer kW megtakarítást jelent.

Az öltönyhöz szokott munkavállalókat nem könnyű arra szoktatni, hogy pólóban járjanak dolgozni, de a módszert sikeresen alkalmazzák már spanyol, japán és kínai vállalatok is.

Különben is, itt az ideje, hogy lazábbak legyenek a munkahelyek, mondják az ENI-nél. Azt kibírják, ha a levegő kicsit áporodottabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×