eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Hamarosan új hazájában lesz a megtagadott hős

Vasárnap este elindult Nagy-Britanniába Tul Bahandor Pun, akit korábban annak ellenére nem engedtek be az országba, hogy a második világháborúban hősies tettek sorát vitte véghez, és megkapta a legmagasabb brit katonai kitüntetést, a Viktória Keresztet.

A 84 éves, súlyosan beteg férfi érdekében a Daily Mirror című napilap indított kampányt, és a brit diplomácia végül meghajolt a közvélemény nyomása előtt.

A veterán Nagy-Britanniába vezető útja a nepáli hegyek között, Pokhara városában kezdődött, amely a fővárostól, Katmandutól 190 kilométerre nyugatra van.

Tul Bahandor Pun szinte teljesen vak, és megérkezése után sürgősen meg kell műteni a szemét, el kell távolítani a hályogot.

"Szomorú vagyok, hogy elhagyom Nepált, de örülök, hogy találkozhatok az új családommal és barátaimmal, a britekkel" - jelentette ki a férfi.

A háborús hőst kisebb tömeg, zenészek és táncosok, valamint 40 motoros kísérte a repülőtérre, ahonnan Delhibe, majd Londonba repül. A brit fővárosban a brit hadsereg díszegysége fogadja a veteránt.

A korábban a brit hadseregben szolgáló nepáli veteránok szóvivője ugyanakkor elmondta: ezt az ügyet megnyerték, de még bőven vannak kétségbe ejtő esetek.

Tul Bahandor Pul második világháborúshőstetteiről bővebben itt olvashat.

Címlapról ajánljuk

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

A folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik a fővárosban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×