eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Halálos medvetámadás a Kárpátokban

Hat amerikai turistára támadt egy medve a Kárpátokban, egy 31 éves nő belehalt a sérülésekbe, két másikat kórházban ápolnak.

A medve szombaton éjszaka támadt rá a faházuk felé tartó turistákra. Először sikerült elijeszteniük az állatot, később azonban visszatért - számolt be a helyi rendőrség tisztje.

Paul Sasu szerint a medve először egy 26 éves nőt támadott meg. Amikor az a földre zuhant, a többiek pedig kövekkel kezdték dobálni az állatot, a medve egy férfi felé fordult.

A férfi a lábán sebesült meg a medve csapásától, a nőt viszont szétmarcangolta a vadállat, hiába próbálták a többiek kövek dobálásával elkergetni.

A jelentések szerint ugyanez a medve korábban már egy helybélit is megtámadott, és megölt egy birkát.

Romániában él az európai medvenépesség fele, de ritkán támadnak emberre. Három éve két férfi vesztette életét, amikor egy veszett medve támadt rájuk.

A gyilkos állatot vadászok keresik, hogy elpusztítsák.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×