eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Hétszázmilliós telket szerzett a hajléktalan

Egy több mint 700 millió forint értékű telket sikerült megszereznie egy brit hajléktalannak. A férfi így továbbra is London egyik felkapott negyedében lakhat, a nylonból és fából készült viskójában.

Londonban meglehetősen nehéz betörni az ingatlanpiacra, egy hajléktalannak azonban ez mégis sikerült. Ingyen jutott hozzá egy magántulajdonban lévő földterülethez a brit főváros egyik felkapott negyedében.

Harry Hallowes elmondta: több mint két évtizede lakik egy általa készített kuckóban a területen, amelyre egy beruházó új épületet akart felhúzni.

Háromévnyi huzavona után a hatóságok végre kiadtak neki egy hivatalos iratot a telekről. A 20x43 méteres terület értékét a szakemberek 2 millió fontra, azaz több mint 700 millió forintra becsülik.

A férfi és védői azzal érveltek, hogy már több mint 18 éve lakik a területen. A brit jogszabályok pedig lehetőséget adnak arra, hogy megszerezze a területet, ha azon több mint 12 éve él.

Ezzel elérték a céljukat, a beruházók nem tudták kitúrni. Pedig egy 25 lakásos luxusépületet terveztek a területre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×