eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Újabb döbbenetes titkok: hal a sörben, bogár a röviditalban

Bár a Mars visszavonulót fújt, és bejelentette, hogy mégsem használ fel állati enzimeket a csokoládék gyártásához, több olyan mindennap fogyasztott és népszerű termék tartalmaz állati eredetű összetevőket, amelyről ezt nem is gondolnánk.

Ha a vegetáriánusok kitartanak elveik mellett, lemondhatnak több alapvető élelmiszerről. Kiderült ugyanis, hogy az egyik legnépszerűbb ír sört, a Guinness halenyv, vagyis a halhólyag belső membránjából készülő zselatinszerű anyag felhasználásával derítik. Emellett több bor készítésénél alkalmazzák ezt az állati eredetű anyagot.

A szappanok, fogkrémek és szájvizek nagy része tartalmaz glicerint, amelyet állati zsírból állítottak elő.

Bogár a Campariban

Meglepőnek tűnhet, hogy a Campari egyik fajtáját karminsavval, vagyis a cochineal nőstény bogár összezúzott testéből kinyert piros anyaggal színezik.

A gabonapelyhek előállításakor is felhasználnak zselatint, azaz a szarvasmarha bőréből, porcaiból és csontjaiból készült főzőlevet, ugyanis a cukrot ennek segítségével kötik a búzához. Több, alacsony zsírtartalmú joghurt is ilyen zselatinnal készítenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×