eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Már nem kokót, inkább szteroidot szednek a fiatalok

A kábítószer mellett egy új problémával kell szembenézniük a nagy-britanniai orvosoknak: a szteroid-használókkal. Egy friss jelentés szerint akár kétszer annyian is szedhetnek szteroidokat, mint ahogy azt a hivatalos adatok mutatják.

Egy nemrég kékszült felmérés rámutat, hogy a 60 milliós szigetországban a hivatalos adatok szerint 42 ezren használnak szteroidokat, a fogyasztók száma azonban elérheti a 100 ezret is.

Ami különösen súlyossá teszi a problémát, hogy egyre több a 25 év alatti használó, sőt, az orvosok 16 évnél fiatalabb fogyasztókkal is találkoznak.

Manapság a klinikákra négyszer annyi szteroidfogyasztót visznek be kezelésre, mint ahány heroinfüggőt.

Tökéletes alakot akarnak


A szertől a fiatalok azt várják, hogy tökéletes alakjuk legyen, és hatalmas izmaik. Az orvosok azonban már találkoztak olyan szteroidszedővel is, aki mellette anorexiás volt.

Többen rámutatnak, hogy manapság már igen könnyű beszerezni ezeket a szereket. Az interneten is meg lehet rendelni, és a fitnesztermekben is árulják azokat.

A szteroidfogyasztásnak igen súlyos következményei lehetnek, például a májelégtelenség, a magas koleszterinszint vagy az agyvérzés. A fiatal felhasználók pedig gyakran depresszióba esnek, és a szexuális erejüket is csökkenti a szer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×