eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Hihetetlen, de igaz: nem tudnak ellenállni a férfiak a luxustáskáknak

Ha táskáról van szó, a férfiak a nőknél kevésbé tudnak ellenállni a luxus csábításának. Az ár egyáltalán nem érdekli őket, csak a márkanevet nézik - derült ki egy felmérésből. A francia Chanel termékei a legellenállhatatlanabbak: háromszor annyi férfi vásárolja a márka táskáit, mint nő.

Nem csökken a luxustáskák forgalma - derült ki a vizsgálatból. "A táska az a kiegészítő, amelyről azonnal kiderül, hogy a tulajdonosa jómódú" - hangsúlyozta Milton Pedrazza, a luxuscikkekkel foglalkozó New York-i kutatóintézet vezetője.

A Luxury Institute egy éven keresztül vizsgálta a legelőkelőbb táskákat árusító üzletek forgalmát. A felmérésből kiderült, hogy táskavásárláskor a férfiak sokkal kevésbé képesek ellenállni a luxus csábításának a nőknél; a férfi vevők 73, míg a nők 50 százaléka vásárolt a legmarkásabb termékekből.

A Coach a kedvenc

A jómódú vásárlók abszolút kedvence az amerikai Coach: az összes eladott táska 29 százaléka ilyen márkájú. A második a Gucci 24 százalékkal, majd a Louis Vuitton következik 22, illetve a Prada 21 százalékkal.

Minél gazdagabb azonban valaki, annál inkább Gucci-terméket vásárol.

Az ár egyébként egyáltalán nem számít, csak a minőség és a márkanév. Így történhet meg az, hogy a gazdagok akkor is inkább pár száz dolláros Coach-táskát vesznek, ha megengedhetnék maguknak a több ezres Vuittont is.

A vizsgálatban részt vett vásárlók az éves átlagjövedelme meghaladja a 308 ezer dollárt (56 millió forintot), a vagyona pedig a 3,1 millió dollárt (566 millió forintot).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×