eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Egyre bizarrabb plasztikai műtétek: botox a hangszálba

A dél-koreaiak nem csak az arcukat, de még a tenyerüket is átszabatnák, ha biztosak lennének abban, hogy ez segíti őket az álláskeresésben. Egyre többen, egyre durvább átalakuláson hajlandók átmenni egy jó munka kedvéért.

Egyre több fiatal koreai dönt úgy, hogy plasztikai sebészeti beavatkozásnak veti alá magát.

A 21 éves közgazdaságtan-hallgató, Ahn Jun-Szon egy bankban akar elhelyezkedni, ezért az ínyét és a füleit műttette meg.

"A bankok női alkalmazottainak hátra kell fogniuk a hajukat. Fontos, hogy szép alakú fülük és kellemes mosolyuk legyen" - mondta a lány, aki 200 ezer forintnak megfelelő összegért operáltatta át testrészeit.

Ahn Jun-Szon, aki szüleitől kért kölcsön, hogy ki tudja fizetni a beavatkozást, kortársaihoz hasonlóan retteg attól, hogy nem talál munkát.

Félelmeiket csak fokozza, hogy a múlt heti virginiai egyetemi lövöldözés elkövetője, Cso Szung-Huj dél-koreai volt.

Szégyen


A fiatalok most arra számítanak, hogy az amerikai iskolák megszigorítják számukra a felvételi feltételeket, holott sok gyakornoki program feltétele, hogy a pályázó valamelyik amerikai egyetem hallgatója legyen.

Sokan a homlokukat magasíttatják meg, a szemöldöküket vagy az orrukat szabatják át, vagy a szemhéjukat alakíttatják át, hogy jobban az hasonlítson az európaiakéra.

Bizarr beavatkozások

Vannak, akik botoxot injekcióztatnak a hangszálaikba, hogy a hangjuk ne remegjen, ha feszült helyzetbe kerülnek, például egy állásinterjún vesznek részt.

A műtétek népszerűsége azért is nő, mert a koreai hagyomány szerint az arcformából következtetni lehet az emberek jellemére és jövőjére, éppen ezért sokan mindent megtesznek azért, hogy eltüntessék feltételezett rossz "tulajdonságaikat", amelyeket külön erre specializálódott "szakemberek" állapítanak meg.

Akár a tenyerüket is

Sokan nem csak az arcformájukat, de a tenyerük vonalait is hajlandók átszabatni, mert hisznek abban, hogy az befolyásolhatja jövőjüket.

A koreai szülők nagy része hatalmas összegeket áldoz azért, hogy gyerekeit a legjobb iskolákba járassa, ezért a fiatalokon hatalmas a nyomás, hogy jó állást találjanak.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×