eur:
393.73
usd:
355.38
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Biztos, hogy a megfelelő helyen dolgozik?

Egy brit internetes felmérés szerint rengeteg ember dolgozik személyiségéhez egyáltalán nem illeszkedő munkakörben. A bankszakma például állítólag tele van melegszívű, érzékeny emberrel.

A kérdőívet több mint 2.300 felnőtt töltötte ki, hogy kiderüljön, mennyire introvertáltak vagy extrovertáltak, optimisták vagy éppen maximalisták.

Az eredmények szerint az emberek több mint fele rosszul ítéli meg saját személyiségét, háromnegyede pedig nem a személyiségének megfelelő munkahelyen dolgozik.

A résztvevőknek először egy alakzatot kellett választania. Az útmutató szerint a kör higgadt és kiegyensúlyozott, a négyzet magabiztos és világos gondolkodású, a háromszög individualista, összetett és időnként bomlasztó, míg a cirkalmas alakzat túl komoly, időnként kiszámíthatatlan személyiséget jelez.

Ezután egy színt kellett a formához választani, majd válaszolni egy sereg kérdésre - ezek alapján állapította meg a program az emberek valós személyiségtípusát, amely persze sokszor nem egyezett azzal, amit a résztvevők saját magukról gondoltak.

Érdekes, hogy a kreatív munkakörökben dolgozó emberek fele erős és magabiztos személyiségnek bizonyult, és mindössze 6 százaléka excentrikusnak és alkotónak.

A bankszakma dolgozóinak 40 százaléka melegszívű és szociális természetű, miközben a titkárok 40 százaléka állítólag vezetői tulajdonságokkal bír.

A sok pályatévesztő között az egészségügyi és oktatási terület dolgozói állnak a legjobban, ezeken a területeken az emberek 60 százaléka jellemének megfelelő munkát végez.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×