eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Turistaparadicsommá teszi Borat Kazahsztánt

A kazah politikusok eddig inkább csak átkozták a Borat című filmet, mondván, gúnyt űz az országból és népéből, de a Kazahsztánt elözönlő turisták láttán várhatóan megváltozik a véleményük.

Korábban alig érdeklődtek a turisták Kazahsztán iránt, ám a világ minden táján népszerű filmet követően mindez megváltozni látszik: egy friss felmérés szerint ezrek jelölték meg idei elsőszámú úticélként a közép-ázsiai országot.

A nemzeti légitársaság elindította heti harmadik járatát Nagy-Britanniából, és a kazah nagyvárosokban, Almatiban és Asztanában új szállodákat nyitnak a nemzetközi láncok. Legutóbb a Radisson avatta fel új luxushoteljét a kazah fővárosban.

Az utazással kapcsolatos honlapok háromszor nagyobb érdeklődést tapasztalnak a volt szovjet tagköztársaásag iránt, míg a kazah valutát, a tengét, a korábbihoz képest félmillió fonttal nagyobb értékben váltották egy brit pénzváltó cégnél.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×