Infostart.hu
eur:
384.94
usd:
327.54
bux:
0
2025. december 16. kedd Aletta, Etelka

Jó lesz az idei bor

Ebben az évben Magyarországon 500-520 ezer tonna szőlőt dolgoztak fel a borászok, és várhatóan mintegy hárommillió hektoliter bor kerül a pincékbe - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Horváth Csaba a IV. Ünnepekhez Illő Borok, Pezsgők és Párlatok Országos Versenyének eredményhirdetésén kifejtette: a napfényes meleg nyárutó kedvező hatású volt az idei szőlőtermésre, és így a borokra is.

Az idei borok, elsősorban a fehérek, rendkívül jó évjáratúak lesznek, mivel a borok íz- és zamatanyagokban, valamint savakban gazdagok, és ez megfelelően jó minőséget ad.

Az ünnepi borok versenyén 40 bort díjazott a több mint száz tételből a zsűri.

Címlapról ajánljuk

MÁV: új kedvezmények, új menetrend – minden, amit tudni kell

Életbe lépett a MÁV-csoport 2025/2026-os menetrendje, december közepétől vásárolható az éves ország- és vármegyebérlet az új MÁVPlusz alkalmazásban, az applikáción keresztül péntektől mindenki számára elérhető a 15 százalékos okoskedvezmény a jegyekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.16. kedd, 18:00
Ürge-Vorsatz Diána
fizikus, egyetemi professzor, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület alelnöke
Tokajtól Budafokig: így születnek a díjnyertes Sauska pezsgők

Tokajtól Budafokig: így születnek a díjnyertes Sauska pezsgők

A pezsgőkészítés művészetéről, a Sauska‑tételek egyedi karakteréről és a tradicionális módszer jelentőségéről beszélt a Portfolio‑nak Pohl Péter, a Sauska birtokigazgatója: a Brut NV különlegességét a furmint adja, a réserve borok 30%-os aránya pedig gazdagságot és hosszú lecsengést biztosít. Közben a piac számokban is erős és nemcsak volumenben vagy értékben, de a szezonalitásban is jelentős különbségek vannak a pincészet által készített Méthode Traditionnelle és a tartályos pezsgők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 13. 20:29
×
×
×
×