eur:
392.8
usd:
363.14
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Golden Globe-ra is esélyes lehet a Szabadság, Szerelem?

Akár az amerikai Golden Globe-díjra is esélyes lehet a Szabadság, Szerelem című új magyar film. Návai Anikó, a díjat odaítélő hollywoodi külföldi újságírók szövetségének magyar tagja szerint a Los Angeles-i vetítésen nagy sikert aratott az alkotás. "Amióta tagja vagyok ennek a szervezetnek, nagyon sok külföldi film vetítésén vettem részt, és azt kell mondjam, hogy én ilyen meghatott közönséget még sohasem láttam" - mondta Návai Anikó az InfoRádiónak.

A Hollywood Foreign Press Association, amelynek Návai Anikó az egyetlen magyar tagja, évente körülbelül 260-280 amerikai filmet lát, legalább 60 külföldi filmet, és az összes tévéfilmet. Ezek közül ítélik oda a Golden Globe-díjat az arra érdemes produkcióknak.

A Szabadság, Szerelem című filmnek tehát mintegy 60 külföldi alkotással kell versenyezni a díjért, és még másfél hónapot kell várni arra, hogy kiderüljön: hogyan teljesít az 56-os forradalom 50. évfordulójára készült alkotás.

Návai Anikó arra nem mert vállalkozni, hogy a film esélyeit latolgassa, de elmondta: amióta kapcsolatban van a szervezettel, azaz immár 20 éve, nagyon sok külföldi film vetítésén vett részt, és ilyen meghatott közönséget még sohasem látott.

"Előfordul, hogy ha van egy nagy amerikai film, akkor megtapsolják a rendezőt, a filmet a végén, de ez is nagyon ritka. Itt viszont az történt, hogy lement a vége főcím, sötét volt a moziban, néma csend és utána taps" - mesélte Návai Anikó, hozzátéve, hogy a vetítés után kollégái megnyúlt arccal jöttek ki egymás után a teremből, és mindannyian törölgették a szemüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×