eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Borok és nők

Tévhit, hogy a nők csak az édes borokat szeretik, hiszen szívesen válogatnak a félszáraz vagy száraz borok között is.

Görögországban a vásárláskor már a háztartások 60 százalékában a nők választják ki a bort.

A Tokaji Borbarátnők Társaságának elnöke szerint az adatok Magyarországra is vonatkozhatnának, ugyanis a magyar háztartások jelentős részében a gyengébbik nem képviselője vásárol be, és osztja be a konyhapénzt.

A borász szakmában is egyre több nővel találkozhatunk - mondta az InfoRádióban Kulcsár Edit. Főleg a borok elbírálásában vesznek részt.

A borbarátnők tagja szerint megváltoztak a nők borivási szokásai. Manapság már gyakoribb, hogy édes helyett száraz bort isznak. A társaság arra is rá akarja venni az embereket, hogy a vörös mellett a fehérborokat is kóstolják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×