eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A stresszes nők jobban híznak

A szokásosnál hosszabb munkaidő, s az azzal együtt járó stressz a nők egészségére rombolóbb hatással van, mint a férfiakéra, a nők ugyanis stresszhatás alatt hajlamosabbak többet dohányozni, több kávét inni és egészségtelen rágcsálnivalót fogyasztani.

A túlórák egyedül az alkoholfogyasztásra vannak valamelyest jótékony hatással, a nők ugyanis - a férfiakhoz egyébként hasonlóan - kevesebb alkoholt fogyasztanak abban az időszakban, amikor hosszabb időt kell tölteniük a hivatalban.

"A férfiak életmódjára a túlórázás, illetve a munkahelyi stressz nem hat negatívan, a nők azonban kimutathatóan több zsíros rágcsálnivalót, édességet vesznek magukhoz, több koffeintartalmú italt isznak, és több cigarettát szívnak el ezekben az időszakokban. Ráadásul a feszültség hatására hajlamosabbak elhanyagolni a konditerem látogatását, a kocogást, a testedzést - jelentette ki Daryl O,Connor, a Leedsi Egyetem munkatársa.

Elmondta: a stressz megváltoztatja az emberek étkezési szokásait, egy-két feszültebb esemény, egy prezentáció, be nem tartott határidő, vagy a főnökkel való beszélgetés arra készteti az embereket - elsősorban a nőket -, hogy a szokásosnál jóval többet nassoljanak a főétkezések között, és általában véve is a hizlalóbb, kalóriadúsabb étkeket részesítsék előnyben a gyümölcs-és zöldségfogyasztás helyett.

A legsebezhetőbbek e tekintetben az úgynevezett érzelmi evők, akik önértékelési zavarokkal küszködve, aggodalmukban, érzelmi felajzottságukban, vagy éppen bizonytalanságukban, mintegy menekülésként fordulnak az evéshez - figyelmezettek a leedsi egyetem munkatársai.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×