eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány
airgun and pellet
Nyitókép: adgafoto/Getty Images

Sértegette, provokálta szomszédait a részeg férfi, majd rájuk lőtt

A férfi felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények vádja miatt kell, hogy feleljen. Szidalmazta a szomszédjában lakókat, obszcén módon provokálta őket, majd lövöldözni kezdett rájuk és megsebesített egy kiskorút.

A vádirat szerint 2023. július elején, este, a vádlott ittas állapotban, a borsodi településen lévő családi házának udvarán tartózkodott - írja közleményében az ügyészség. A férfi a szomszédjában lakó nőt szidalmazta, majd kiment az utcára, a kerítés tövében ülő nő előtt láthatóvá tette nemi szervét és szexuális tartalmú fenyegető kijelentéseket kiabált.

A nő családtagjai az utcára mentek, mire a vádlott beszaladt a saját udvarára, és egy gereblyével a kezében tért vissza. A férfi megpróbálta megütni a nőt, ami nem sikerült, a nő a szerszám nyelét megfogta és a földre nyomta. A vádlott ismét visszament az ingatlanába, elővett egy légpuskát és a szomszédban lakók irányába több lövést adott le, egyikkel eltalálta a nő kiskorú fiát.

A vádlottnak nem volt tudomása arról, hogy a szülője által korábban megszerzett légpuska lőfegyvernek minősül. A kiskorú sértett a 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést és közérdekű munka büntetést indítványozott a fegyver elkobzásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×