eur:
397.03
usd:
359.55
bux:
72092.46
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Nyitókép: forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Rendszámcserével akarta elkerülni az útdíjfizetést, de a NAV elkapta

Az érvényes hatósági jelzést "I" rendszámra cserélte az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a Hetényi pihenőhelyen már nem engedtek tovább.

Az egyenruhások egy ideiglenes rendszámú teherautóra lettek figyelmesek Bács-Kiskun vármegyében - írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az ideiglenes rendszámtábla használatára szigorú szabályok vonatkoznak: meghatározott, hogy ki mikor használhatja, milyen gépjárműre helyezhető fel, kik jogosultak igényelni, valamint a használatához munkaviszonyban kell állni a jogosult használóval.

A pénzügyőrök a NAV adatbázisából a sofőr munkaviszonyát is ellenőrizték, amely során kiderült, hogy nem alkalmazottja a rendszám tulajdonosának, illetve a gépjármű utasteréből előkerült a gépjármű eredeti (érvényes) forgalmi rendszámtáblája.

A sofőr elmondta, hogy azért cserélte fel az egyedi azonosítókat, mert a jármű eredeti rendszámtábláihoz nem tartozott útdíjfizetés, az ideigleneshez pedig igen.

Az ellenőrzéskor felmerült az egyedi azonosítójellel visszaélés bűncselekmény gyanúja, ezért a járőrök értesítették a rendőrség munkatársait, akik átvették az intézkedést.

A NAV foglalkoztatott bejelentésének elmulasztása miatt indított eljárást, amely jogsértés miatt akár több százezer forint pénzbírság is kiszabható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×