eur:
392.57
usd:
354.45
bux:
72963.5
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Pexels.com

Halálra szurkálta a rosszat író újságírót - élete végéig rács mögött gondolkodhat tettén

Legkorábban 20 év múlva szabadulhat az a politikus, akit bűnösnek találtak Jeff German oknyomozó újságíró meggyilkolása miatt.

A vád szerint Robert Telles volt nevadai politikus hét késszúrással végzett a 69 éves Jeff German vegasi újságíróval, amiért ő kritikus cikkeket írt hivatali idejében tanúsított viselkedéséről - írja a BBC alapján az Index.

Az újságírót 2022 szeptemberében találták meg, miután hétszer nyakon és mellkason szúrták nevadai otthonán kívül.

A vád szerint a gyilkosságra az adott okot, hogy German cikkeiben azt állította, hogy Telles „nem megfelelő” kapcsolatot ápolt egyik munkatársával, több másikban pedig ellenséges viselkedéséről vallottak a Las Vegas-i irodájában. A demokrata politikus azután veszítette el az előválasztást, hogy German történetei a Las Vegas Review-Journalban megjelentek.

A rendőrség által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint German támadója nagy szalmakalapot és tornacipőt viselt az újságíró háza előtt. A hatóságok később hasonló tárgyak maradványait találták meg Telles házában.

A 12 tagú esküdtszék szerdán, kétnapos tanácskozás után bűnösnek találta Tellest. Néhány órával később ugyanez az esküdtszék Tellest életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Telles következetesen tagadott. Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy a feldarabolt holttestet a házában helyezték el.

A riporter, Jeff German több mint négy évtizeden át tudósított a városról és a korrupcióról. Halálakor még egy cikket akart megjelentetni Tellesről.

Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg. Körkép.

Jócskán meghosszabbították a hőségriasztást

Kánikulai időjárással indul a szeptember és a tanév. Különösen oda kell majd figyelni a gyerekek esetében a víz és az ásványi anyagok pótlására. A közlekedők számára is kihívás lesz a hőség és a megnövekvő forgalom együttese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány; az erről szóló törvényjavaslatot csütörtöki ülésén vitatta meg a kabinet. Marko Primorac pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: az új adónem nem vonatkozik majd az életvitelszerűen használatos ingatlanokra, valamint azokra sem, amelyeket hosszú távra kiadnak, legalább tíz hónapra egy évben. Azokat az ingatlanokat azonban, amelyek üresen állnak, vagy csak rövid távra adják bérbe, megadóztatják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×